Familjen
Familjen Nartijärvi består av Kenth, och barnet Sally, samt  pojkar Christian, Mattias och Jesper. Vi bor i en så kallad fågelholk, dvs. liten yta, men mycket värme (Okej, vårt hus har även formen som arkitektritad holk!?). Huset är placerad vid Luossabackens slut i Gruvstaden Kiruna.

Husse
Jag är Exa och Kanjas husse och heter Kenth Nartijärvi. Exa är min andra kleiner münsterländer, den tidigare hette Hällbacken Humlan Hampus. Han hade jag mellan 1983-88. Det var så jag lärde känna rasen och blev förälskad i den. Jag väljer att ha en kleiner münsterländer för att den är lätt att arbeta med, klok, vackert uttryck samt en mycket bra familjehund.
Jag arbetar som egenföretagare som servicetekniker inom storköksbranschen och har så gjort i över 30 år. Mitt intresse för jakt föddes tidigt. Redan som liten grabb var jag ute i skogen och jagade allt som rörde sig. Första bytet blev en Orre som sköts vid 13 års ålder, hur det skedde är en mindre vacker jakthistoria!
Jag går mer än gärna ut till skogen med eller utan bössa och njuter av lugnet och tystnaden men framförallt av hundarnas arbete. Varje tur ut i naturen så lär dessa underbara damer mig nåt nytt.(ovanlig för kvinnor :))

Barnen
Alla barnen tycker om att vara med hundarna och ta med dem på äventyr. Den allra minsta i familjen, Sally, tycker om att gå ut och gå med hundarna och det är hon som håller i kopplet ingen annan! (pappa får snällt gå bakom).
Christian och Mattias har flyttat från Kiruna för studier och lider mest över saknaden efter hundarna. Jesper bor hemma ännu, men är mest intresserade av bilar.