Xantemi´s Exa
J SE SUCH, N UCH, FIN UCH, NORDUCH INTUCH
S19915/2005
Hd A
Parad 2 gånger (a-kullen samt b-kullen)

När vi skaffade Exa våren 2005 så var tanken att husse skulle få en jakthund och resten av familjen en motionskompis. För Kenth var det självklart att vi skulle ha en kleiner münsterländer. Münsterländer är en väldigt behaglig familjehund, med ett skarpt sinne, härlig arbetsvilja och ett helt underbart uttryck. Deras skarpa sinne gör att man som ägare måste vara konsekvent och tydlig. Med det menar vi inte att Exa varit svår att dressera, mer att vi som hundförare har varit tvungen att tänka till hur vi dresserar.

Idag är Exa en välmeriterad hund som gått otaliga jaktprov, eftersök, viltspår och utställningar. Tanken från början var inte riktigt så, men en framgång i utställningsringen lede till mer tävlande. Idag är vi oerhört glad för den tid vi har lagt ner på att åka på olika tävlingar, vi som hundägare har lärt oss oerhört mycket i mötet med andra ägare.

Exas bästa egenskaper som hund är att hon kan konsten att koppla av i hemmet och trimma igång i jaktsituationer. Hennes favoritsysselsättningar förutom jakt är att sitta ute på gården och vänta tills någon kommer hem, leka med andra hundar, åka skidor.  Som nästan alla münstrar som vi känner till så är hon oerhört glad i människor och barn.

Att beskriva Exa med ord är svårt vi kan bara säga att hon har varit en given stjärna från det att hon föddes och att hon ständigt lär oss nya hundsaker!